Horecascholen De Berkhoff en Hubertus samen door

Horecascholen De Berkhoff en Hubertus samen door
Edo de Jaeger, Nel Winkel, Ruud Versteeg en twee leerlingen snijden taart aan om de opening te vieren.

Horecaopleiding Hubertus & De Berkhoff zitten samen in een nieuw schoolgebouw. De twee scholen vormen samen de enige vmbo horecaschool van Amsterdam en gaan verder onder de naam Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool.

De nieuwe school, is de nieuwste vmbo-school (basis- en kaderberoepsgericht en TTO) op de Zuidas in Amsterdam aan de Betuwestraat. De vmbo-opleiding is gespecialiseerd in Horeca, Toerisme, Brood & Banket.

De Hubertus & Berkhoff beschikt over bakkerijen, keukens, lesrestaurants en een Grand Café waar de leerlingen kunnen oefenen in de praktijk. In het moderne nieuwe schoolgebouw wordt de kleinschaligheid gewaarborgd door de verdeling van onder- en bovenbouw.

Vakmanschap staat hoog in het vaandel, dit is in het schoolgebouw terug te zien in o.a. het interieur en de indeling. Een ander belangrijk aspect is transparantie en verbinding aangaan met de buurt.

Zo zijn alle keukens zowel binnen als buiten het gebouw goed zichtbaar vanwege de glazen wanden. De buurt komt letterlijk binnen via het restaurant en het Grand Café gelegen aan de voorkant van het gebouw naast de entree.

Restaurant Délicieux en Grand Café Sud zijn sinds de start van dit schooljaar al een waar succes. Zowel buurtbewoners als medewerkers van naast gelegen bedrijven en het stadsdeelkantoor, gasten van het hotel en bezoekers van de RAI weten de restaurants en het Grand Café te vinden.

Op donderdag 26 november is het nieuwe schoolgebouw officieel geopend door Nel Winkel, directeur afdeling onderwijs gemeente Amsterdam en Edo de Jaeger, voorzitter Raad van Bestuur.

Foto: Martijn Buskermolen