Meatcave in Leiden: vlees in historische kelder

Meatcave in Leiden: vlees in historische kelder

Grand café restaurant Van de Leur in Leiden krijgt een Meatcave in de middeleeuwse kelder onder het restaurant. Van de Leur ging  net voor de zomer van 2014 en biedt gasten koffie, ontbijt, lunch, borrel en diner. Aan het roer staan boer en zus Pim en Joëlle van de Leur.

In de Meatcave wordt alles op een Big Green Egg houtskoolgrill bereid door Robert Lobensteijn. Grillmeester en voormalig demochef van Big Green Egg Nederland. Er is in de regel geen kaart en de gasten krijgen uiteenlopende grillmenu’s en gerechten geserveerd. Dit kan variëren van een driegangenmenu tot een Meatcave mega burger.

De Meatcave zit in de historische kelder onder het pand. Deze is geheel in originele staat. Cave gaat op 5 november open. Om hier wat reuring aan te geven kookt de chef op dinsdag 3 november een avond speciaal voor foodies, bloggers en journalisten.

Restaurant Meatcave is open op donderdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Tussen 10.00 en 17.00 is het mogelijk om de kelder te bespreken voor groepen of besprekingen.