'Tankstation aan de A1 wordt 'gastronomische belevenis' met eten van Dorset

'Tankstation aan de A1 wordt 'gastronomische belevenis' met eten van Dorset

Een bijzondere samenwerking tussen tankstation AVIA bij het Twentse dorp Deurningen en restaurant Dorset in Borne, moet van het vernieuwde benzinestation aan de A1, dat eind dit jaar wordt heropend, een 'gastronomische belevenis' maken.

Als alternatief voor de snelle snack, kunnen bezoekers straks een een huisgemaakte pasta of gestoofde kalfswangetjes, of versgebakken zuurdesembrood bestellen. Restaurant Dorset, behorend tot de Alliance Gastronomique en in het bezit van een Bib Gourmand, ging de samenwerking aan zodat ook passanten bij een tankstation kunnen genieten van gezonden gerechten met variatie.

Dorset

Veel van de gerechten worden letterlijk langs de snelweg bereid in de keuken van de foodplaza. Overige voorbereidingen vinden plaats in de keuken van Dorset. Dorset’s foodplaza is niet alleen voor passanten. Alle gerechten worden ook als takeaway op de kaart gezet. Die kaart zal regelmatig veranderen. 'In feite ook zoals we dat in ons restaurant doen', aldus Willem Dankers van restaurant Dorset.

Tankstation

Het tankstation wordt heropend nadat er in oktober vorig jaar een vrachtwagen binnenreed.