Biefstuk van Loetje naar De Roskam in Gorssel

Biefstuk van Loetje naar De Roskam in Gorssel

Hotel-restaurant De Roskam in Gorssel sluit en maakt plaats voor een vestiging van restaurant Loetje. Loetje, met acht vestigingen, staat bekend om haar biefstuk. In Gorssel komt de eerste Loetje buiten de randstad.

Loetje opent op 1 februari in Gorrsel. De keten heeft vier locaties in Amsterdam en zaken in Ouderkerk a/d Amstel, Bergen, Laren en Overveen. Met Gorssel erbij komt de teller op negen zaken. De eerste Loetje ging 38 jaar geleden van start in Amsterdam.

Het pand blijft in handen van Hans Melchers die het in mei 2014 kocht na het faillissement van het hotel. Het hotel blijft in functie. Melchers bezit ook het naastgelegen musem More.

Een woordvoerder van Hans Melchers zegt tegen De Stentor ‘zeer blij te zijn met de deal met Loetje’. Alle personeelsleden gaan over naar de nieuwe exploitant.

Meer locaties gezocht

Loetje laat op haar website weten op zoek te zijn naar meer geschikte locaties. Vereisten: bruto vloeroppervlakte van 400 vierkante meter, met horecabestemming. Goed bereikbaar en parkeergelegenheid vereist. Koop of huur is beide bespreekbaar.

Loetje werd in 1977 geboren toen Ludwig Loetje Klinkhamer restaurant Loetje begon aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Zoon Jaap Klinkhamer staat nu aan het roer van het bedrijf, samen met Mike van den Berg.