Ernest Lebouille is een bekende horecaslager uit de regio en mag ambassadeur van de Limburgse gastronomie worden genoemd. Zijn broer Jos heeft zijn sporen verdiend als food designer bij diverse bedrijven. Ernest Lebouille: 'Limburgse chefs koken op hoog niveau. Dat moeten we vasthouden. Elkaar uitdagen en inspireren, hard werken met hart en ziel en heerlijke gerechten op tafel zetten, daar draait het om bij deze wedstrijden.'
Opvolgers
De gebroeders Lebouille volgen Arie van der Heijden van Turnkey Media en Percy Timmers van het Maastrichtse restaurant Les Trois Seaux op. De afgelopen jaren heeft MECC Maastricht met veel succes met hen samengewerkt. Samen met hen is het fundament gelegd voor de kookwedstrijden.
BBB
Erik Stroink, product manager BBB: 'We zijn verheugd dat Ernest en Jos Lebouille het stokje van hen overnemen. Ze zijn een autoriteit op culinair gebied, kunnen op een innovatieve manier voortbouwen op de ideeën van hun voorgangers en zo de wedstrijden nieuw elan geven. De BBB vindt plaats van maandag 10 tot en met woensdag 12 oktober 2016.