Chef-kok zorgt met kerst voor culinaire KFC

Chef-kok zorgt met kerst voor culinaire KFC

Samen met chef-kok Bert van Buschbach van het Amsterdamse restaurant De Compagnon wordt op tweede kerstdag een speciaal kerstdiner gecreëerd van vier gangen in drie KFC restaurants.

Gasten worden bediend aan tafel. Er worden kerstdiners georganiseerd in Rotterdam (Marconiplein), Nijmegen en in Amsterdam (Foodstrip).

Kijken in elkaars keuken

Van Buschbach: ‘Het is kicken om dit project met KFC op te pakken. We hebben bij elkaar in de keuken gekeken en het beste van twee werelden gepakt. We gaan gasten verblijden met KFC-iconen gecombineerd met aspecten uit de haute cuisine. We gaan bijvoorbeeld een amuse met Pepermayonaise met panna cota van truffel, kruim van Original Breading en kip, en geraspte truffel serveren op de vingers van gasten.

260 gasten

Marinho Bouwland, brandmanager KFC Nederland: ‘We willen op deze manier iets terug doen voor onze vaste gasten. Dit jaar hebben we meer dan tweeduizend aanmeldingen ontvangen. We hebben 260 mensen geselecteerd die bij ons aanschuiven. Vorig jaar hebben we ons eerste kerstdiner georganiseerd in Rotterdam. Dat was een succes. Mensen kwamen zelfs uit Hengelo om daarbij aanwezig te zijn.'