Fitland Hotel Helmond, King of the Ribs en Restaurant Vroeg beste 3 leerbedrijven

Fitland Hotel Helmond, King of the Ribs en Restaurant Vroeg beste 3 leerbedrijven

De Commissie Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca heeft maandag 14 december de Top 3 van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2015 bekendgemaakt. De drie kanshebbers zijn: Fitland Hotel Helmond in Helmond, King of the Ribs in Amersfoort en Restaurant Vroeg in Bunnik.

De keuze was erg moeilijk dit jaar, aldus de commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2013 en 2014. Ricardo Eshuis, directeur SVH: 'Enkele commissieleden hebben de afgelopen weken een audit uitgevoerd bij alle bedrijven in de Top 10. Alle dossiers zijn daarna uitgebreid doorgesproken met de volledige commissie. We waren eigenlijk erg enthousiast over alle bedrijven. Ze lieten stuk voor stuk zien dat ze het horecavak heel erg serieus nemen en écht begrijpen waar het bij horeca om draait. Elk bedrijf dat de Top 10 heeft gehaald mag hier dan ook oprecht trots op zijn en heeft deze plek verdiend.'

Millennials
Fitland Hotel Helmond, King of the Ribs en Restaurant Vroeg wisten zich het meest te onderscheiden. Eshuis: 'Deze bedrijven beschikken elk over een eigen visie op opleiden en voeren deze op een hele mooie, eigentijdse manier door in de bedrijfsvoering. Naast een goed opleidingsplan voor hun leerlingen, wordt er heel veel tijd en energie in de leerlingen gestoken om ze naar een hoger niveau te tillen.' In het bijzonder zien we dat de Top 3 erin slaagt om deze generatie jongeren iets unieks te bieden dat bij deze zogenaamde millennials past. Wat dat is, kunnen we nu niet benoemen omdat dit nog deel zal uitmaken van het vervolg van de verkiezing.' De commissie vond het wel de moeite waard om Sheraton Amsterdam Airport Hotel nog apart te benoemen. 'Ze zijn niet voor niets in 2011 winnaar geweest van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca. Ook dit keer was alles weer strak georganiseerd binnen het bedrijf voor de leerlingen. Ze vielen na het tellen van de stemmen en een stevige discussie net buiten de Top 3', aldus Eshuis.

Jurybezoek
De drie bedrijven uit de Top 3 krijgen de komende week bezoek van de voltallige commissie. Daarna zullen ze in spanning moeten wachten op de uitslag, die bekend wordt gemaakt op 12 januari 2016 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. Om het belang van de verkiezing te onderstrepen, zal de finale dit keer plaatsvinden op het grote podium in de Koksgilde Arena (Gastronomisch Gilde), om 16.30 uur voor de uitreiking van het NK Leerling-Leermeester.