Jonnie en Thérèse Boer starten restaurant in Dubai

Jonnie en Thérèse Boer starten restaurant in Dubai
Jonnie Boer van De Librije

Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle openen in het voorjaar van 2016 een restaurant in Dubai. Dit bevestigt Jonnie Boer tegenover Misset Horeca. Over de naam of de exacte locatie kan de chef nog geen uitspraken doen.

‘Het gaat zeker gebeuren,’ zegt Jonnie Boer tegen Misset Horeca. ‘De financiering is rond en twee mensen uit mijn team, een echtpaar, gaan het restaurant in Dubai runnen.’

‘Ik kan nog geen namen noemen van chefs, ook de locatie kan nog niet naar buiten omdat we nog met de alcoholvergunning bezig zijn.’ Boer denkt begin 2016 meer te kunnen vertellen.

In het voorjaar van 2016 kunnen de eerste gasten in Dubai eten van gerechten van Boer.

In Dubai, waar het merendeel van de bevolking Moslim is, is een horecavergunning, nodig om alcohol te schenken, peperduur. In praktijk hebben vooral de luxe hotels, clubs en restaurants een vergunning. Het grootste deel van restaurants en cafes schenkt er geen alcohol.

In 2008 werden Jonnie en Thérèse benaderd voor een satellietlocatie in New York. Het bleef toen bij gesprekken met drie investeerders. In mei 2014 opende Librije's Zusje in Amsterdam in het Waldorf Astoria. Hier kookt chef Sidney Schutte. Hij was jarenlang de rechterhand van Jonnie Boer bij de Librije.