Nieuw servies met ouderwets tintje bij De Groene Lantaarn

Nieuw servies met ouderwets tintje bij De Groene Lantaarn

Sterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde krijgt een nieuw op maat gemaakt servies. 'Een met een ouderwets tintje', zo laat chef-kok Jarno Eggen weten.

'Rond de kerst zal het klaar zijn’, vervolgt de sterrenchef. Het servies bestaat uit een schaal met daarop een aardewerken kalkpijpje, een ouderwetse trechterbeker, een klein Drents veldkeitje, een klompje en een likkepotje. ‘Straks serveren we de aperitiefjes op deze manier.’

Samenwerking

Het servies op maat komt van Yvonne Koos van aardewerkfabrikant Royal Goedewaagen in Nieuw-Buinen. ‘Die kan je kennen van de Delfts blauwe KLM-huisjes. Die hebben ze heel lang gemaakt.’ Kooi werd in april uitgeroepen tot Drents Ondernemer van het Jaar. Een prijs waarvoor de ondernemers van De Groene Lantaarn, Eggen en zijn partner Cindy Borger, ook waren voorgedragen. ‘Zo kwam het idee voor een samenwerking.’ Eggen zegt enthousiast te zijn over het nieuwe servies: ‘We zijn geen ouderwets restaurant, maar we zijn wel trots op dat ouderwetse, boerengevoel. Een beetje dat gevoel als bij opa en oma. Ik haal geen mooie borden uit bijvoorbeeld Frankrijk, als het ook gewoon in Drenthe kan.'Zijn vriendin vult aan: 'Als het kan, dan werken we graag met lokale ondernemers.' 

'De Groene Lantaarn

Restaurant De Groene Lantaarn werd in december als enige bekroond met twee Michelinsterren. Meer hierover in magazine van Misset Horeca dat 29 december uitkomt.