Het restaurant gaat van start in een nieuwbouwwijk aan de Slachthuislaan 31 in Leiden. Voorheen zat hier Brasserie Faassen.
Merlijn van der Krogt over de nieuwe zaak: ‘We willen een eigen koers varen en af van gecompliceerde gerechten of een stuk vlees met een standaard garnituur zonder aandacht. Producten krijgen smaak mee van de plek van hun origine en dat willen we laten zien en proeven. Voor ons staat overigens de groente op dezelfde hoogte als het vlees en de kaas.’
Van der Krogt was chef bij het biologisch restaurant Kasteel Woerden. Justus heeft als gastheer gewerkt bij Oud Sluis en The Jane, beide van Sergio Herman. Later werkte hij bij Noble van Edwin Kats in Den Bosch en bij tweesterrenrestuarant Fred in Rotterdam.
De horecaondernemers willen laten zien dat gerechten puur en eenvoudig kunnen zijn zonder aan spanning in te boeten. Eenvoud in de belofte, rijkheid en verrassing in de uitvoering, zeggen ze.
‘Onze gasten kunnen straks hun gerechten naar gewicht bestellen, niet iedereen wil per sé de grootste steak. Sommige mensen hebben liever een kleiner stuk vlees en meer groente.’