Jumbo lanceerde op woensdag 9 december vijftien kerstrecepten die zijn geschreven door de sterchefs. De chefs maken gebruik van Hollandse garnalen, gerookte zalm, varkensrollade, varkenshaas en vanille roomijs. Dit zijn volgens Jumbo de meest gekozen kerstingrediënten van consumenten thuis.
Hans van Wolde en Ron Blaauw
Topkok Hans van Wolde (van tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht) tekende voor een garnalencocktail met tomaten-bieslookroom. Ron Blaauw (van onder meer Ron’s Gastrobar in Amsterdam) laat zien hoe je van de varkenshaas een paddenstoelen risotto met varkensmedaillons en salie-pepersaus maakt.
Mario Ridder, Laurent Smallegangen en Martin Kruithof
De zalmtompouce met romige forelmousse (van Mario Ridder van Joelia uit Rotterdam), de varkensrollade met gevulde portobello (van Laurent Smallegange van Spetters uit Breskens) en het vanilleroomijs met warme fruit (van Martin Kruithof van De LIndenhof in Giethoorn) completeren deze receptenreeks.
Thuis inspireren
Ron Blaauw wil met de samenwerking graag thuiskoks inspireren: ‘Een lekkere, traditionele varkenshaas staat al een eeuwigheid op menig kerstmenu. Dat is niet voor niets, het is een prachtig product. Geweldig om daar mijn eigen draai aan te mogen geven en via Jumbo enorm veel thuiskoks te kunnen inspireren.’
Hieronder de vijf recept-video's van de chefs.
https://youtu.be/RUql3nxDAJI
https://youtu.be/wl-SQn4oE5U
https://youtu.be/Nxfju1EhgX0
https://youtu.be/Q0olPpxTjls
https://youtu.be/oCRivdB7qxI