nieuws

Gelegenheidsduo pakt tien prijzen bij koude klasse EvenTT Culinair 2015

Restaurant

Martin Ruisaard (De Fuik, Aalst) en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns, Overveen) hebben op dinsdag 10 februari 2015 als gelegenheidsduo bij de ‘Koude klasse’ tien prijzen behaald tijdens EvenTT Culinair 2015. Ruisaard roept op tot meer aandacht voor de klassieke technieken die bij de koude klasse komen kijken.

Gelegenheidsduo pakt tien prijzen bij koude klasse EvenTT Culinair 2015

Het gelegenheidsduo Martin Ruisaard (De Fuik, Aalst) en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns, Overveen) heeft een grote voorliefde voor de koude klasse. Van de circa 50 inzendingen waren er een dertigtal winnaars. Tien keer komen Ruisaard en Eijkelkamp in de lijst van winnaars voor. ‘We hebben alles samen bedacht en gemaakt maar we moesten van de organisatie een naam doorgeven voor de einduitslag.’ De koude klasse bestaat uit het opmaken van wedstrijdschotels waarbij het vooral aankomt op klassieke vaktechnieken. Het motto is warm bedacht, koud gebracht.’

Ereprijs

Zo was er voor het gelegenheidsduo een ereprijs, drie eerste prijzen in de koude klasse alles, drie tweede prijzen en drie derde prijzen. ‘Het is echt een teamprestatie geweest’, vind Ruisaard die met plezier terugkijkt op de krachtenbundeling met Eijkelkamp

Techniek doorgeven

‘Sinds we samen in het nationale jeugdkoksteam zaten, zijn we met elkaar bevriend. Het leek ons goed om samen mee te doen’, laat Ruisaard weten. ‘We dragen allebei de koude klasse een warm hart toe en we vinden het jammer dat er steeds minder aandacht voor is bij jongeren. We zouden deze techniek graag willen doorgeven.’

Rouleau

In zijn restaurant gebruikt de eigenaar van De Fuik die in 2013 Nederland vertegenwoordigde bij de internationale wedstrijd Bocuse d’Or, nog steeds klassieke technieken als rouleaux en galantine. ‘Op mijn kerstmenu stond afgelopen jaar een rouleaux van hert met groene kool, een farce van fazant, duxelles en katenspek.’ Ook bij De Bokkedoorns koesteren ze klassieke technieken.

Winnaar Grand Prix

Alfred van Dijk van restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek ging als winnaar Grand Prix Drenthe naar huis op 10 februari. Bij de wedstrijdklasse à la minute eindigde Anne Zwigt van Het Witte Huis in Olderterp op de eerste plaats.

Vogel Bokaal

Maandag 9 februari 2015 was tijdens EvenTT Culinair 2015 de strijd om de Wyand Vogel Bokaal. Deze ging naar Keng Vichiarat van La Rive in Amsterdam.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels