'Onbeperkte' sushi zit vol bacteriën

'Onbeperkte' sushi zit vol bacteriën

Sushi in all-you-can-eatrestaurants is vaak niet vers en zit vol met bacteriën. Bij een onderzoek van de Consumentenbond was twee derde (64 procent) van de onderzochte sushi onder de maat.

De versheid en hygiëne verschillen per restaurant, maar geen van de twintig restaurants uit het onderzoek heeft het allebei helemaal op orde. Het schortte in de restaurants in de test vooral aan de hygiëne. De E.coli-bacterie, ook wel bekend als de poepbacterie, werd regelmatig aangetroffen.

Andere bacteriën duiden op het te warm bewaren van de sushi en op slechte hygiëne bij de bereiding, zoals vuile snijplanken of vieze handen.

Rauwe vis

In totaal haalden slechts twee van de restaurants een voldoende, een krappe 5,9. ‘Juist bij sushi met rauwe vis, is het extra belangrijk dat de boel vers en schoon is’, zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond.

Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.