nieuws

Aandacht voor bediening; dag van de tafelbereidingen

Restaurant

De Société des Maîtres d’Hôtel houdt op 21 april de nationale Dag van de Tafelbereidingen. Clemens Schalkwijk, bedenker van de vakdag en Ari Bijkerk voorzitter van de Sociëté zeggen: ‘Bediening is geen bijbaan. Bediening is een vak.’

Aandacht voor bediening; dag van de tafelbereidingen

Het bedrijf van Clemens Schalkwijk, Club Newport 1852 in Huizen is en van de deelnemers aan de Dag van de Tafelbereidingen. Andere deelnemers die nu al bekend zijn, zijn Restaurant Golfclub Driene/de 9Tiende Hole in Hengelo en Restaurant de Salentein in Nijkerk.

De Société des Maîtres d’Hôtel maakt dit jaar voor het eerst een landelijke actie van het evenement.

‘Hoezo, bediening is een bijbaan? Bediening is een vak,’ laat Clemens Schalkwijk weten. Schalkwijk is in Huizen maitre d’hotel en restaurant manager.

‘Hotels, restaurants en hotelscholen kunnen zelfstandig op 21 april een menu voorbereiden waarbij minimaal één gerecht aan tafel wordt bereidt. De bedrijven kiezen zelf voor het menu dat ze gaan serveren en welke tafelbereiding wordt gebruikt voor een gerecht.’

Bedrijven en hotelscholen die mee willen doen, kunnen zich opgeven via de Société des Maîtres d’Hôtel. Stuur je aanmelding voor het evenement naar dagvandetafelbereidingen@smhsociete.nl.

De campagne wordt ondersteund met een raamposter en flyers. Leden ontvangen een eerste set van 1 raamposter en 20 flyers gratis bij deelname en niet leden betalen voor deze set €10,- als bijdrage in druk- en verzendkosten. Een vervolgset van een raamposter en flyers kost voor allen €10,-.

 

Reageer op dit artikel