nieuws

Bistro voor Lauswolt

Restaurant

Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag met al een vijfsterrenhotel en een sterrestaurant krijgt in april ook een bistro. De bistro telt 32 couverts en krijgt de naam Nijeholt. Dit laat directeur Marc van Gulick weten aan Misset Horeca. 

Bistro voor Lauswolt
Chef Arjan Bisschop

Directeur van het bij Bilderberg aangesloten bedrijf, Marc van Gulick, heeft al zeker tien jaar de wens voor een bistro. ‘Bistro Nijeholt, vernoemd naar de grondlegger van Lauswolt, krijgt een groot contrast
met ons sterrestaurant de Heeren van Harinxma. Drie handelingen op het bord en functioneel lekker eten,’ omschrijft Van Gulick zijn nieuwe bistro. ‘Laagdrempelig. Snel, goed en lekker. We zien dat er behoefte aan is vanuit de lokale markt. Zij zullen gewoon blijven zeggen dat ze ‘Op Lauswolt’ gaan eten. Wat betreft onze hotelgasten; mensen die hier slapen eten een tot twee keer bij de Heeren, de derde keer willen ze iets anders en gaan ze elders eten. Die omzet houden we natuurlijk graag op het landgoed.’

Als voorbeeld stipt Van Gulick Ruif aan, van sterrestaurant De Hoefslag.

Arjan Bisschop, chef van de Heeren van Harinxma,  wordt ook verantwoordelijk voor de keuken van de bistro. In april opent Nijeholt. Een exacte datum is nog niet bekend. De bistro komt op Lauswolt achter de keuken. ‘Gasten lopen ook door de keuken naar de bistro. Momenteel verbouwen we de keuken, zodat deze ook meer zichtbaar wordt voor onze gasten.’ Op het menu onder meer een hamburger voor 17,50 euro, voorgerechten kosten 13,50 en hoofdgerechten 20,50. Een voorbeeldje: zeebaars, tomaat en artisjok.  Nagerechten op het menu: 7,50. Gasten die kiezen voor drie gangen betalen 35 euro.

Michelinster

Van Gulick laat weten dat de ster voor de Heeren van Harinxma niets met de komst van de bistro te maken heeft. ‘Ik heb die wens al tien jaar, ook al toen ik zelf nog chef was. De verandering van de markt heeft wel mee geholpen dat we de bistro nu realiseren. Vroeger at elke gast die hier sliep, ook altijd hier. Dat is nu niet meer zo. En die omzet houden we graag zelf.’

Reageer op dit artikel