nieuws

Derde burgerbar Meneer Smakers in Utrecht  

Restaurant

In Utrecht is een derde vestiging van burgerbar Meneer Smakers gestart. De derde locatie van Meneer Smakers zit aan de Oudegracht. De zaak gaat zich met name richten op dagjesmensen. ‘We gaan de concurrentie met McDonalds aan.’

Derde burgerbar Meneer Smakers in Utrecht  

De drie initiatiefnemers van dit burgerconcept, Erik Scharrenburg en Huub en Paul van de Vecht, breiden de laatste jaren snel uit met hun zaak. In 3,5 jaar tijd staan er nu drie restaurants in Utrecht. Recent is daar ook een foodtruck aan toegevoegd. Bij de zaken van Smakers kan de gast ook afhalen. 

‘Deze vestiging wordt wel anders dan de andere twee, die toch meer een buurtkarakter hebben,’ vertelt Paul van de Vecht tegen NU.nl‘Hier gaan we ons echt richten op de dagjesmensen en toeristen. Hierom zullen we in deze zaak van dinsdag tot en met zondag ook met de lunch open zijn.’

Bij Smakers wordt alleen met lokale ingrediënten gewerkt, waarvan vis-, runder-, kip-, vegetarische en veganistische burgers worden gemaakt.

‘Vooral die laatste twee winnen steeds meer aan populariteit. Dat is echt een trend in de horeca. Van alle burgers die wij verkopen is dertig procent vegetarisch of veganistisch. Zelfs de meeste vleeseters die graag naar een burgerbar komen, eten tegenwoordig een paar keer per week vegetarisch.’

Plannen om buiten Utrecht zaken te openen, heeft het drietal niet.

Reageer op dit artikel