nieuws

Gesloten deuren V&D zware dobber voor La Place

Restaurant

De warenhuizen van V&D blijven waarschijnlijk nog minstens anderhalve maand dicht. Dat werd maandag bekend. Dat alle onderhandelingen voortduren, betekent ook weinig goeds voor de inpandige La Place-restaurants.

Gesloten deuren V&D zware dobber voor La Place

Zo gingen medewerkers van La Place bij de V&D in Arnhem maandagmorgen aan de slag met de voorbereiding van de verkoop van belegd brood en andere etenswaren, toen om 10.00 uur het bericht binnen kwam dat de deuren dicht bleven.

De inpandinge vestigingen van La Place in V&D blijven dicht in afwachting van de ontwikkelingen bij het failliete V&D. Gasten van La Place worden verwezen naar de zelfstandige vestigingen van het restaurant.

Overname

Supermarktbedrijf Jumbo mag restaurantketen La Place overnemen uit de failliete boedel van V&D.  Jumbo neemt in elk geval de zelfstandige restaurants van La Place over, en is nog in gesprek met de curatoren over de filialen die gevestigd zijn in de warenhuizen van V&D. Dat is onder meer afhankelijk van de gesprekken die nog lopen met winkelondernemer Roland Kahn (onder meer CoolCat, MS Mode en Sapph). Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat hij V&D wil overnemen.

Deuren open

Zelfs als Kahn later deze week alsnog een doorstart zou aankondigen, duurt het nog een hele tijd voor de winkels weer open kunnen. Dat zegt de woordvoerder van de curatoren van V&D. Om de keten voort te zetten is het nodig personeel weer opnieuw in dienst te nemen, zaken opnieuw te bevoorraden en de winkels enigszins opnieuw in te richten. Dat is volgens de zegsman niet iets wat in een paar dagen geregeld is.

Financiële plaatje

Kahn is er nog steeds niet uit met de verhuurders van de winkelpanden. De ondernemer, bekend van CoolCat, wil verder met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij mikte er vorige week op dat hij nu al overeenstemming zou hebben over de huurcontracten voor minstens 35 filialen. Diverse pandbazen willen echter alleen instemmen met de plannen als Kahn ook verder gaat met hun kleinere vestigingen, in plaats van zich enkel te richten op de warenhuizen in de grote steden. Kahn kan dat echter niet zomaar doen, omdat zijn financiële plaatje daardoor in gevaar zou komen.

Geen doorstart

Inmiddels is ook al duidelijk dat er voor sommige V&D-filialen hoogstwaarschijnlijk geen doorstart inzit. De eigenaar van de V&D-panden in onder meer Heerlen en Sittard, Metroprop, heeft vorige week al laten weten dat niet meer met Kahn wordt gepraat. De verhuurder is in gesprek met het Canadese Hudson’s Bay. Dit concern is alleen geïnteresseerd in de winkelpanden van V&D, niet in een doorstart van het warenhuisbedrijf.

Reageer op dit artikel