nieuws

JRE ook naar Verenigd-Koninkrijk

Restaurant

De JRE breidt uit naar het Verenigd- Koninkrijk. De Europese restaurantorganisatie voor jonge chefs die in 1974 in Frankrijk werd opgericht, krijgt – eindelijk – een Engelse afdeling.

JRE ook naar Verenigd-Koninkrijk

Op 14 maart gaat JRE UK officieel van start in Londen. Naast Engelse chefs die zich bij de JRE aansluiten, zijn ook Thorsten Probost  van Griggeler Stuba uit Oostenrijk en  Daniel Lehmann – Moosegg uit Zwitserland bij de presentatie aanwezig.

Op de site van JRE staan al vier chefs die zich bij de JRE UK  hebben aangesloten: Barny Taylor van The Dysant Ptersham, Taylor Bonnyman van The Five Fields, Mark Dixon van The Kings Arms Flegg en Alfred Prasard van Restaurant Prasad.

Ook topmannen van de Europese organsaitie, president Ernesto Iaccarino – Don Alfonso 1890 **, Italië en vice-president Alexander Dressel – Bayrisches Haus *, Duitsland, zijn aanwezig in Londen.

In totaal zijn ongeveer 340 chefs uit 15 landen in Europa aangesloten bij de JRE. Deze chefs zijn goed voor 180 michelinsterren.

De club heeft afdelingen in Frankrijk en Nederland, maar ook in België, Denemarken, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. En vanaf maart dus ook in Groot-Brittannië

Chefs mogen zich aansluiten tot 42 jaar.

Reageer op dit artikel