nieuws

Restaurant voor en door vluchtelingen

Restaurant

Syr, een initiatief van Stichting Gys, dat is opgericht door het team achter twee biologische restaurants in Utrecht, zet zich via een crowdfundingsactie in voor een restaurant dat opleidings- en carrièremogelijkheden biedt aan vluchtelingen.

Restaurant voor en door vluchtelingen
Facebook Syr

Plan is dat het Syrische restaurant, genaamd Syr, eind april de deuren opent in Utrecht. De precieze locatie is nog niet bekend.

In de keuken en de bediening zullen verblijfsgerechtigde vluchtelingen werken. De winst van het restaurant wordt besteed aan opleidings- en carrièremogelijkheden voor een nog bredere groep vluchtelingen.

Het restaurant hoopt eind april de deuren te openen. Via Crowdaboutnow wordt geprobeerd een startkapitaal binnen te halen. Met 160.000 euro kan het restaurant worden opgezet.

Reageer op dit artikel