nieuws

Eerste asperges volle grond 2016 gestoken

Restaurant

De eerste asperges van de volle grond zijn gestoken in het Brabantse Terheijden, meldt het Brabants Asperge Genootschap. Nooit eerder werden de eerste asperges zo vroeg gestoken als dit jaar.

Eerste asperges volle grond 2016 gestoken

Het Brabants Genootschap ontving de eerste melding dinsdag 15 maart van Antonio van Beek van Aspergekwekerij fam. Van Beek  uit Terheijden. Na controle door diverse bestuursleden van het Genootschap werd de oogst bevestigd. De officiële overhandiging van de trofee Het Zilveren Aspergesteekmes vindt binnenkort plaats.

Record

Mede door de zachte winter is er een record, deze eerste melding is gedaan op 15 maart, nog nooit sinds het bestaan van het Genootschap is de eerste melding van het steken van asperges zo vroeg geweest.

Reageer op dit artikel