nieuws

Horeca in oude tramloods Doesburg

Restaurant 121

De leegstaande oude tramloods bij de passantenhaven in Doesburg krijgt 9 luxe recreatieve lodges, een restaurant en een kookstudio.

Horeca in oude tramloods Doesburg

Dat meldt de site DoesburgDirect.nl.  Aan de voorzijde van de loods komt op de begane grond een restaurant met daarboven een kookstudio. Vanuit de kookstudio is 360 graden zicht op de omgeving.

De grootste kandidaat voor de kookstudio is volgens Courage Architecten Rene van Doornum, de huidige eigenaar van Gasthuis du Soleil.

In de loods worden negen luxe lodges met industriele look geplaatst die boven in de hal ‘hangen’. Vanuit de lodges is zowel zicht op de haven als op de stad. De lodges worden te koop aangeboden op Funda en zijn te verkrijgen vanaf 349.500 euro.

Recreatiewoningen

Het gaat niet om permanente bewoning, voegt Lars Courage er aan toe. De lodges krijgen een containerlook en onder de hangende woonverblijven komt een wandelpromenade die ingericht wordt met groen en andere voorzieningen.

‘Dit project is niet alleen uniek voor de directe omgeving maar voor heel Nederland. Wij als ontwikkelaars worden als eerst eigenaar van de lodges en bieden deze nu aan op de markt. Het plan is met de gemeente besproken en die zijn heel enthousiast. Het plan wordt door de gemeente gedragen’, aldus Courage.

De kraan en de vultrechter naast de loods worden gerestaureerd. Wanneer de eerste bezoekers in de Hansa Lodges kunnen verblijven is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel