nieuws

Veel nieuwe sterrenrestaurants in Michelin’s ‘Main Cities of Europe’

Restaurant

‘Main Cities of Europe 2016’ van Michelin is de selectie van de beste hotels en restaurants in 44 belangrijkste steden, verspreid over 20 verschillende landen van Europa. ‘In een periode van tien jaar is de kwaliteit van de keuken in de grote Europese steden enorm verbeterd’, aldus Michael Ellis, de internationale directeur van de Michelin-gidsen.

Veel nieuwe sterrenrestaurants in Michelin’s ‘Main Cities of Europe’

Er staan 486 sterrenrestaurants in de gids. In 2006 waren dat er nog 242. In de grote Europese hoofdsteden is de kwaliteit van eetgelegenheden verbeterd. ‘Berlijn is een goed voorbeeld van dit fenomeen, de stad telt 19 sterrenrestarants. In 2006 waren dat er 9. Over dezelfde periode in Londen is het aantal sterrenrestaurans bijna verdubbeld, van 32 naar 63. Ook andere Europese metropolen, zoals Brussel, Turijn, Amsterdam, Parijs en Zurich hebben allemaal een enorme groei doorgemaakt in hun culinaire aanbod’, aldus Ellis.

Deze 35ste editie van de gids is voorzien van een groot aantal nieuwe restaurants. Er staan 5 nieuwe driesterrenrestaurants in: Le Cinq en Alain Ducasse au Plaza Athénée in Parijs, Geranium in Kopenhagen, The Table Kevin Fehling in Hamburg en Maaemo in Oslo. Dit brengt het totaal aantal van driesterrenrestaurants in de gids op 19. Verder staan er 88 tweesterrenrestaurants in, waarvan 15 nieuwe en 48 nieuwe eensterrenrestaurants. Natuurlijk ontbreken ook de Nederlandse sterrenrestaurants uit de grote steden niet. In de editie van 2016 staan in totaal 1.333 hotels en 2.312 restaurants.

Reageer op dit artikel