nieuws

Voogel over sluiting Chapeau: ‘het is gisteren besloten’

Restaurant

‘Een weloverwogen besluit’, noemen eigenaren Ronald Voogel en Esther de Wit het dat ze per 1 augustus stoppen met tweesterrenrestaurant Chapeau in Bloemendaal.

Voogel over sluiting Chapeau: ‘het is gisteren besloten’

Maandag 29 februari nam het sterrenkoppel het besluit. Voogel zegt tegen Misset Horeca na 22 jaar met heel veel plezier en passie te hebben gewerkt, toe aan iets nieuws te zijn. Wat het sterrenkoppel na augustus gaat doen weet ze nog niet.  ‘Dat ligt nog volledig open. Dat zou inderdaad in deze branche kunnen zijn, maar ook iets totaal anders.’

Hoogtepunt

‘We hebben 22 jaar lang een toptijd beleefd en je zou kunnen zeggen dat we stoppen op ons  hoogtepunt.’ Volgens de restauranteigenaar speelt de gedachte om ‘iets anders’ te gaan doen nog niet zo lang. ‘En gisteren hebben we de knoop definitief doorgehakt om te gaan stoppen.’

Opvolger

Er is een tijdje gezocht naar een opvolger, maar die zoektocht liep uiteindelijk op niets uit. ‘Dus dat speelt nu ook niet meer’,  aldus Voogel. Maar mocht iemand zich melden voor 1 augustus? ‘Dan kunnen we altijd praten. Maar tot die tijd gaan we vol er tegenaan.’

Jan Sobecki

Chef Jan Sobecki vertelt aan Misset Horeca dat hij er nog ‘blanco’ instaat. ‘Het is nog wat prematuur allemaal, maar wat ik ga doen, nog geen idee. Ik wist dat Ronald en Eshter op zoek waren naar opvolgers, maar het was wel een schok vanochtend. Er kwamen een hoop emoties bij kijken. Er gaat een hoop door je heen.’

Woensdag een uitgebreid interview met Jan Sobecki op de website van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel