nieuws

Award-winnende Mexicaanse chef kookt op Folie Culinaire

Restaurant 120

De award-winnende Mexicaanse chef Jonatán Gómez Luna Torres gaat koken op Folie Culinaire, het gastronomische evenement dat plaatsvindt van 10 tot en met 12 oktober in MECC Maastricht.

Award-winnende Mexicaanse chef kookt op Folie Culinaire

Op Folie Culinaire geeft Torres een demonstratie van zijn Mexicaanse kookkunst. Hij maakt deel uit van de nieuwe generatie van Mexicaanse chefs. Hij studeerde af aan Centro Culinario Ambrosia en ontwikkelde zijn culinaire kunsten bij de meest toonaangevende restaurants ter wereld, allen met twee of drie Michelinsterren.

In 2008 opende Torres zijn restaurant Le Chique, dat deel uitmaakte van Karisma Hotels & Resorts. Le Chique won verschillende awards en onderscheidingen , zoals ‘The Best of The Best’ (2014), ‘Best Tasting Menu'(2012 & 2015), ‘Most Beautiful Dishes’ (2013) en ‘Restaurant of the Year’ (2014).

In 2015 werd Torres bekroond met The Rising Star Chef Award door het Wine and Food Festival Mexico City en werd hij uitgenodigd om mee te werken aan diners in culinaire bestemmingen zoals Parijs en Londen. Als kers op de taart werd Le Chique recentelijk door de World’s Best Restaurants Academy toegevoegd aan Diners Club 50 Beste Discovery Series.

Naast Torres geeft ook Xiao Han Ji, sterrenchef van HanTing Cuisine, een demonstratie van zijn kookkunsten op Folie Culinaire.

 

Reageer op dit artikel