nieuws

‘Eerste West-Afrikaanse eetcafé in Nederland’ opent deuren

Restaurant 219

Met de opening van Ataro’s Place heeft Nederland volgens ondernemer Ebere Akadiri haar eerste West-Arikaanse eetcafé. Ataro’s opent aan de Prinsenstraat in Den Haag en heeft gerechten op de kaart uit vier verschillende landen.

‘Eerste West-Afrikaanse eetcafé in Nederland’ opent deuren

De Nigeriaanse ondernemer Ebere Akadiri opende de horeca tak van Ataro’s Place in de Haagse Prinsestraat. Eerder lanceerde zij een kruidenlijn en organiseerde zij workshops onder de naam Ataro’s Food & Spices. Twee jaar geleden is Ebere in Nederland neergestreken met één grote ambitie: de West-Afrikaanse keuken wereldwijd introduceren bij de mensen thuis en in de restaurants. Nederland is haar pilot markt, omdat volgens Ebere de Nederlanders open staan voor nieuwe trends vooral als het om eten gaat.

West-Afrikaanse High Tea

In Ataro’s Place kan zij Nederland leren over de West-Afrikaanse keukens, geeft zij diners voor kleine groepen en verkoopt zij haar eigen kruidenmixen en gerechten. Via de West-Afrikaanse High Tea kunnen mensen op speelse wijzen wennen aan de kleurrijke smaken van de keukens uit Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Senegal en Gambia. Ebere is overtuigd van haar zaak: ‘Vele etnische keukens hebben hun weg al gevonden op het internationale toneel, terwijl de West-Afrikaanse keuken totaal onbekend is gebleven. Ik wil de weg vrij maken voor Europese restaurants en internationale chefs om de West-Afrikaanse gerechten op het menu te zetten.’

 

Reageer op dit artikel