nieuws

Nederlandse Kampioenschappen Pasta koken  

Restaurant 125

De Rooi Pannen uit Tilburg, met het team Falko den Boer en Bobby Doomerink is uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Paste Koken voor studenten. Tweede werd tevens een team van Rooi Pannen en de Vakschool Wageningen werd derde.

Nederlandse Kampioenschappen Pasta koken  

Het winnende team dat bestond uit chefs Falko den Boer en Bobby Doomerink, maakte een prachtig klassiek gerecht Arrabiata en de moderne variant was Spaghetti Frutti di Mare. Vongole, coquille en  kreeft in citroenboter met een basilicumgel en een gegaard kerstomaatje. De spaghetti had perfecte gaarheid en er werd een antiboise op speelse wijze aan toegevoegd.

Het team van Vakschool Wageningen, Amke Heijkamp en Max Klaver,  speelde een thuiswedstrijd en behaalden de derde plaats. De tweede prijs was ook voor Rooi Pannen. Het Summa College uit Eindhoven  werd vierde en Koning Willem 1 College werd vijfde. Het tweede team van Vakschool Wageningen behaalde een 6e plaats.

De wedstrijd vond plaats op 12 april op de Vakschool Wageningen en is een initiatief van Academia Barilla Nederland, onderdeel van Rijn IJssel. De opdracht was om twee gerechten te maken:
– een traditioneel klassiek authentiek Italiaanse pastagerecht en
– een modern Italiaans paste gerecht gestoeld op de hedendaagse trends.

Pasta jury

De jury bestond uit chef-kok  Uglješa Stanišić van Bilderberg Oosterbeek, Peter Lensink chef-kok van het Haarhuis uit Arnhem en Astrid van Noortwijk. De laatste twee hebben vorige week het Fundamental Italian Gastronomy diploma behaald van de Academia Barilla.

Er werd in de keuken van Vakschool Wageningen gestreden op het scherpst van de pastasnede die natuurlijk al dente moest zijn. Dat wil zeggen beetgaar, want als pasta’s te lang koken laten ze meel los en worden daardoor plakkerig, wat met name het eten lastig maakt.

De winnaars mogen met 12 gasten een workshop van Academia Barilla volgen.

Reageer op dit artikel