nieuws

Diner Brasserie NL met zout in de hoofdrol

Restaurant 1266

Ruben van Dieten van Brasserie NL in Leidschendam organiseerde begin deze week een bijzonder diner dat in het teken stond van het combineren van zout en wijn. In samenwerking met de Zuid-Afrikaanse topchef Craig Cormack presenteerde hij een viergangenmenu met daarin een belangrijke rol voor zout.

Diner Brasserie NL met zout in de hoofdrol

Cormack is zo gefascineerd door zout dat hij de hele wereld over reist om een unieke collectie op te bouwen. In combinatie met  zout ontwerpt hij gerechten met een specifieke geur- en smaakcombinatie die perfect zijn om te koppelen met het smaakprofiel van de eveneens uit Zuid-Afrika afkomstige wijnen van Fleur du Cap.

Op uitnodiging van wijnleverancier Jacobus Boelen,  leverancier van de wijnen van Fleur du Cap in Nederland, is Craig Cormack in ons land en wordt in samenwerking met enkele chefs een aantal bijzondere diners geserveerd. De aftrap werd verzorgd door Van Dieten van Brasserie NL in Leidschendam.

Zoutkorst en zoutblok

Het diner startte met een Flammkuchen met onder andere droëwors. De zeebaars in het tweede gerecht werd geserveerd op een zoutblok dat was opgewarmd onder de warmtelamp, waarna een stuk lam volgde ingepakt in een zoutkorst. De avond werd afgesloten met een dessert met daarin gezouten karamel.

Zoutcolleges

Tussen de gangen door waren er zoutcolleges van Craig Cormack. Brasserie NL is aangesloten bij restaurantvereniging JRE, een club van jonge ondernemers in de gastronomie, die de ‘never ending passion’ voor hun vakmanschap willen delen met hun gasten en met elkaar. Anno 2016 zijn 33 restaurants aangesloten.

Reageer op dit artikel