nieuws

Dineren met Dictators bij Ivo’s Kitchen

Restaurant 93

De favoriete gerechten van 10 tirannen staan op de kaart van restaurant Ivo’s Kitchen in De Baarsjes in Amsterdam. Het dictator-diner is geïnspireerd op het gelijknamige kook- en geschiedenisboek dat vorig jaar verscheen.

Dineren met Dictators bij Ivo’s Kitchen

Restaurant Ivo’s Kitchen organiseert zondag 5 juni ‘Dineren met Dictators’, waarbij gasten de lievelingsgerechten van 10 dictators kunnen proeven.

Tito en Mussolini

Toen chef-kok  Ivo Skulj het kook- en geschiedenisboek ‘Dineren met Dictators’ las, kwam hij op het idee om een speciale avond te wijden aan de favoriete maaltjes van de tirannen. De voorkeuren van Tito en Mussolini zullen in ieder geval de revue passeren.

Ivo Skulj: ‘Ik ga mijn eigen draai geven aan de gerechten. Het moet natuurlijk wel genieten zijn voor de gasten en niet griezelen.’

De kookstijl van Ivo zelf is kleurrijk met smaken geïnspireerd door de keuken uit Zuid-Europa en de Balkan. Met zijn oma als grootste leermeester ontdekte Ivo de kracht van koken met verse kruiden en groenten uit het seizoen.

Als gasten zelf aan de slag willen met de dictatorgerechten, kunnen ze het kookboek ter plekke aanschaffen.

Politici

Ivo’s Kitchen is gevestigd aan het Witte de Withplein in Amsterdam-West. Amsterdamse politici zijn als eerste uitgenodigd voor deze avond, in de verwachting dat het thema hen zeker zal aanspreken. Bijkomend voordeel zou zijn dat zij bij een bezoek kunnen zien hoe de buurt zich positief heeft ontwikkeld.

Reageer op dit artikel