nieuws

Grand Central Food Market op Den Haag CS

Restaurant 2508

Den Haag Centraal Station krijgt medio juni een nieuw horecaconcept: Grand Central Food Market. Drie verschillende horecazaken samen onder één dak in het hart van de stationshal. Een visbar, een burgerbar en een wijnbar.

Grand Central Food Market op Den Haag CS

Drie verschillende restaurants in één grote ruimte met een totale vloeroppervlakte van 450m2 bieden straks ruimte voor zo’n 300 stoelen. De ondernemers achter Grand Central Food Market zijn Joris Visser, Niels van Nieuwenhuizen en Stefan Tiemeijer. De twee eerstgenoemden zijn bekend van Firma Pickles, een concept dat gastroburgers combineert met een goed glas wijn. Na een eerste vestiging in Utrecht, openden ze in 2015 een tweede vestiging in de Markthal in Rotterdam en een derde op de Pier in Scheveningen.

Nieuw avontuur

Met Grand Central Food Market starten de heren een nieuw avontuur. Naast de bekende gastroburgers van Firma Pickles komen ze met twee nieuwe concepten: Bar Bellota, een wijnbar met verschillende soorten Spaanse hammen en Saltzer, een eigentijdse visbar. Daarbij zullen twee kleinere foodtrucks het culinaire aanbod van Grand Central Food Market compleet maken.

Unieke formule

‘Grand Central Food Market is zeker niet het Haagse antwoord op de Amsterdamse Hallen of de Rotterdamse Markthal,’ zegt ondernemer Joris Visser. ‘We brengen drie verschillende concepten samen in één ruimte, that’s it. Elk concept heeft haar eigen kwaliteit en karakter. Doordat we kiezen voor één grote open ruimte, creëren we een uniek horeca aanbod dat past bij het bruisende karakter van het hedendaagse stationsgebied. Grand Central Food Market zal laagdrempelig worden, zodat iedereen hier terecht kan. Of dat nu voor een avondvullend diner is, een zakelijke lunch, een borrel of voor een snelle hap tussen het reizen door. Het kan hier straks allemaal.’
Grand Central Food Market zal medio juni haar deuren openen.

Reageer op dit artikel