nieuws

Nog geen duidelijkheid over komst Bocuse naar Rotterdam

Restaurant 53

Er is nog geen duidelijkheid of Rotterdam de Europese finale in 2018 krijgt van de Bocuse d’Or. Eerdere jaren werd tijdens de prijsuitreiking de locatie voor de volgende finale bekend gemaakt. Gisteren in Boedapest gebeurde dit niet.

Nog geen duidelijkheid over komst Bocuse naar Rotterdam

Op 11 mei wist Nederland zich te plaatsen voor de wereldfinale in 2017, deze vindt altijd plaats in het Franse Lyon.

Jos van der Vegt (vice voorziter KHN en Ahoy Rotterdam) sprak samen met Bocuse d’Or bestuurslid Marc van Gulick tijdens de wedstrijddag 11 mei 2016 nog kort met de organisator van de Bocuse, GL Events. ‘Het gesprek was heel transparant en positief.’

‘Maar er wordt ook nog gesproken met andere steden.’ Van der Vegt wil voor de zomervakantie duidelijkheid hebben. Met welke steden de organisatie nog meer spreekt, weten Van der Vegt en Van Gulick niet.

‘Wij hebben drie weken geleden een stevig voorstel neergelegd. En ze zijn zeer gecharmeerd van Rotterdam, dus we maken nog kans. Maar er wordt ook zwaar financieel onderhandeld. Als we in 2018 de Europese finale niet krijgen, dan kan het ook een latere editie worden,’ besluit Van der Vegt optimistisch.

Bocuse d’Or Nederland wil de finale van de Europese culinaire wedstrijd naar Rotterdam halen. Het doel is om culinair Nederland op de kaart te zetten en een stimulans te geven aan de beroepsgroep.

Reageer op dit artikel