nieuws

Restaurants schenken kraanwater voor goed doel

Restaurant 177

Een reeks restaurants in Nederland schenken vanaf 4 mei kraanwater in glaswerk van Justdiggit. De restaurants vragen gasten die kraanwater bestellen om een bijdrage van 1,00 euro per persoon. Voor dit bedrag kunnen gasten gedurende een maaltijd kraanwater drinken. De volledige bijdrage gaat naar de waterprojecten van Justdiggit.

Restaurants schenken kraanwater voor goed doel

Onder andere restaurant Nacional, Café Panache, Pompstation, Landgoed Groenendaal, Vork & Mes en diverse hotels doen mee aan deze actie.

Het idee is ontstaan bij Landgoed Groenendaal te Heemstede door eigenaar Hein Uitendaal. Middels zijn contacten in de horecabranche is ook Tamis & Vino Via Wijnen aangesloten, zij zorgen voor een groot deel van de distributie. Dekoverdivas support Justdiggit met artwork en promotiematerialen. Het speciale glaswerk wordt gesponsord door Royal Leerdam.

Justdiggit is een non-profit organisatie, die naar eigen zeggen een simpele oplossing heeft om ‘global warming’ tegen te gaan. Door te graven in droge gebieden en door te zorgen dat het regenwater wordt opgevangen, kan vegetatie zich herstellen. De teruggebrachte vegetatie zorgt voor verkoeling, maar ook voor gewasverdamping, wolk-ontwikkeling en hierdoor meer regen. ‘Wanneer een gast kraanwater drinkt bij één van de aangesloten restaurants, draag je bij aan het creëren van regenwater en verkoeling waar het het hardst nodig is.’

 

Reageer op dit artikel