nieuws

Alkmaars restaurant in de veiling

Restaurant 1219

De volledige inboedel van café restaurant De Vestibule in Alkmaar wordt vanaf 6 juni geveild door veilingshuis Troostwijk. Het gaat om twee complete restaurantkeukens inclusief lift, een mix van modern en antiek meubilair en alle voorraden. Kijkdagen zijn op 17 en 18 juni.

Alkmaars restaurant in de veiling

Volgens veilingmeester Martijn van Schie kan een gepassioneerd restaurateur met de aankoop van de spullen direct een nieuw restaurant starten De Gallerie-zaal heeft een huiskamersfeer dankzij de Friese staartklok, kunstwerken en antiek glas- en zilverwerk.

Nieuw avontuur

De Vestibule was 36 jaar geleden een van de eerste grand cafés voor de Alkmaarders. De voormalige eigenaar begint nu echter aan een nieuw avontuur. Hij heeft het restaurant de afgelopen 7,5 jaar met passie gerund.

Blikvanger

‘Items met emotionele waarde, waaronder een twintigtal kunstwerken van Rob Houdijk worden geveild‘, aldus de veilingmeester. ‘Een glas-in-lood raam uit Lisse is een ware blikvanger in de ‘huiskamer’ met moderne stoelen. Wij doen ons best om deze items in de regio een nieuwe eigenaar te geven.’

 

 

Reageer op dit artikel