nieuws

Cooqing: Johan van Groeninge* laat hobbykok toe in keuken

Restaurant 2480

Sterchef Johan van Groeninge van het Eindhovense restaurant Avant Garde Van Groeninge kookt aankomende week met topman én hobbykok Thijs Manders van de TMC Groep. Hij doet dit via Cooqing, een nieuw concept dat hobbykoks en professionele chefs bij elkaar brengt.

Cooqing: Johan van Groeninge* laat hobbykok toe in keuken

Manders gaat voor veertig eigen gasten een lunch verzorgen in de keuken van Johan van Groeninge op 28 juni.

Restaurants van Cooqing

Andere restaurants die meewerken aan Cooqing en dus hobbykoks toelaten in hun keuken zijn de Gieser Wildeman in Noordeloos, De Burgemeester in Linschoten, Hout in Haarlem, Le Mirage in Emmeloord, Le Bon Vivant in Maastricht, Amarone in Rotterdam, De Salentein in Nijkerk, Dorset in Borne en Ross Lovell in Ridderkerk-Rijsoord.

Johan van Groeninge zegt tegen Misset Horeca dat hij deelneemt omdat Thijs Manders een goede vaste gast is van zijn restaurant. ‘Het is leuk, je doet het graag voor een vaste gast en de lunch is mooi bezet. Wij doen zelf de inkoop; het menu stemmen we wel af met Manders.’

Meer hobbychefs in de sterkeuken

Of hij veel andere hobbychefs gaat toelaten in zijn keuken weet de sterchef nog niet. ‘Als het goed gaat, kunnen we het vaker doen. Het is een mooie manier om de lunch onder de aandacht te brengen. En wellicht kun je zo nieuwe mensen kennis laten maken met je restaurant.’

Airdnd: speelt geen rol

Voor Van Groeninge is het geen stap tegen de opmars van Airdnd of andere platforms van hobbykoks die op een bijna professionele manier koken voor gasten. ‘Nee. Dat speelt geen rol in mijn overweging.’

Reageer op dit artikel