nieuws

Kok pikt vis via wasmand

Restaurant 1199

Een Belgische kok heeft tientallen kilo’s vis achterover gedrukt in het restaurant waar hij werkte en via de wasmand met vuile kleren de keuken uit gesmokkeld. Dat heeft de Vlaamse zender VRT maandag onthuld. De pikkende lekkerbek nam graag dure soorten mee: schaaldieren, tong, rogvleugels maar ook kabeljauw. Hij verkocht de waar aan vrienden.

Kok pikt vis via wasmand

De zaak kwam aan het licht toen het de chef en de boekhouder van de eetgelegenheid in Koksijde opviel dat de voorraad veel sneller slonk dan de omzet steeg. Toen er opnieuw zeebanket verdween, sloot het net zich rond de visdief en werd de politie erbij gehaald. De rechter in Veurne veroordeelde de dader tot terugbetaling van 10.240 euro aan zijn werkgever.

Reageer op dit artikel