nieuws

NVWA sluit twee keer zoveel restaurants

Restaurant 1151

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorig jaar 25 bedrijven, voornamelijk horecagelegenheden, direct dichtgegooid. Dat is een verdubbeling vergeleken met het voorgaande jaar, blijkt uit cijfers van de toezichthouder.

NVWA sluit twee keer zoveel restaurants

De gevaren voor de gezondheid waren volgens de NVWA zo groot dat het onverantwoord was om ze open te laten. In 2014 kwam zo’n spoedsluiting twaalf keer voor en in 2013 slechts twee keer. De toename komt doordat er de afgelopen jaren meer gerichte controles zijn uitgevoerd.

Proeftijd

De toezichthouder controleert onder meer of eten in restaurants volgens de regels wordt bewaard en of de temperatuur goed is. En of er geen ongedierte rondloopt en de medewerkers hun handen goed wassen. Het is niet zo dat de betreffende eetgelegenheden voor altijd dicht moeten. De horecaondenemers krijgen een bepaalde proeftijd om orde op zaken te stellen, waarna ze weer open mogen.

Reageer op dit artikel