nieuws

Horecapiraat moet voor 2 jaar naar veelplegerskliniek

Restaurant 1630

Een 52-jarige horecapiraat is maandag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een twee jaar durende behandeling in een instelling voor stelselmatige daders, beter bekend als een veelplegerskliniek. De rechtbank achtte de man schuldig aan oplichting van twee horecagelegenheden in Doetinchem.

Horecapiraat moet voor 2 jaar naar veelplegerskliniek

De man deed in de eerste horecagelegenheid een bestelling, maar moest erkennen geen geld te hebben. Zijn zoon zou geld hebben, zo beloofde hij de eigenaar van de zaak. Hierop kreeg de man een telefoon aangeboden om zijn zoon te bellen, maar toen de eigenaar het gekozen nummer draaide gaf deze persoon aan niet de zoon te zijn.

In de boeien

De verdachte ging er uiteindelijk  vandoor zonder te betalen en deed vervolgens een tweede horecazaak aan Doetinchem aan. De eigenaar van deze zaak was inmiddels echter ingelicht door het eerste slachtoffer, waardoor de politie de verdachte direct in de boeien kon slaan.

Draaideurcrimineel

De draaideurcrimineel staat niet open voor hulp. Om de kans op herhaling van crimineel gedrag te beëindigen is hem de maatregel van plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (de ISD-maatregel) opgelegd.

 

Reageer op dit artikel