nieuws

Leonard Elenbaas sluit restaurant Pure Passie

Restaurant 2606

Leonard Elenbaas sluit de deuren van zijn restaurant Pure Passie in ‘s Gravenzande. Hij gaat zich volledig toeleggen op het geven van demonstraties met de Big Green Egg, workshops en het koken op feesten en partijen.

Leonard Elenbaas sluit restaurant Pure Passie

‘Het was nauwelijks meer te combineren,’ zegt Leonard Elenbaas tegen Misset Horeca. Ik was al heel veel op pad om demonstraties te geven maar wilde daarnaast ook vijf avonden in mijn eigen keuken staan om voor de gasten te koken. Want zo’n chef ben ik wel.’

Restaurant wijkt voor rotonde

Daarbij komt het feit dat Elenbaas uit zijn huidige pand moet in december van dit jaar. ‘Mijn pand moet wijken voor de aanleg van een rotonde. Ik ben huurder en zou in december de deur van mijn restaurant op slot doen, maar heb nu besloten dit eerder te doen. En natuurlijk deed dit pijn en moest ik door de zure appel heen bijten, maar nu blijkt al dat het een goede beslissing is geweest.’

Mensen weten me nu echt goed te vinden voor feesten en partijen, workshops en dergelijke. Voor zijn mise en place voor de demonstraties had Elenbaas al een pand gehuurd in ‘s Gravenzande en hier blijft hij na december ook gebruik van maken.

‘Het restaurant werd al wat rustiger omdat bij veel mensen niet duidelijk was dat ik nog gewoon draaide. Ze belden op met de vraag: ben je nog open? Dat konden we al behoorlijk goed merken.’

Het team heeft het volgens Elenbaas goed opgepakt; ‘iedereen wist wat er ging gebeuren en veel mensen gaan me nog helpen met Pure Passie op locatie.’

Reageer op dit artikel