nieuws

Sergio Herman lanceert wegwerpservies

Restaurant 3145

Sergio Herman werkt aan een wegwerpservies. Het betreft een hoogwaardige composteerbare soort dat kan worden ingezet tijdens culinaire evenementen.

Sergio Herman lanceert wegwerpservies
Sergio Herman

‘We koken steeds vaker buiten het restaurant’, zegt mede-eigenaar Nick Bril. ‘Dan is porselein onhandig, maar wil je de gasten ook geen plastic bord voorzetten. Het doet afbreuk aan je product en het gaat ten koste van de beleving van je gast en daar zit geen enkele chef op te wachten.’ Bril en Herman koken regelmatig op festivals.

Ontwerpster

Voor het servies wordt samengewerkt met ontwerpster Yaara Landau Katz en producent SD Trading. Over enkele maanden wordt de lijn disposables gelanceerd. Deze zal wereldwijd verkocht worden aan chefs, cateringbedrijven, foodtrucks en consumenten.

Katz mag een ding alvast verklappen: ‘de lijn bestaat uit vier verschillende ontwerpen, elk stuk uniek maar samen in een perfecte harmonie.’ Voor Katz is dit niet de eerste kennismaking met Nick Bril en Sergio Herman. Diverse unieke serviesstukken van porselein in het restaurant zijn van haar hand.

Festivals

Of Sergio Herman en Nick Bril ook zullen besluiten om in The Jane te gaan werken met disposables, antwoordt Bril met een knipoog: ‘Dat zal een hoop afwas schelen.’ Dan vervolgt hij serieus: Wij zullen zelf uiteraard wel veel met de producten gaan werken, ik heb nu al ideeën voor Tomorrowland. Maar ons wegwerpservies is vooral bedoeld voor andere chefs en cateraars die hun gasten ook graag buiten het restaurant culinair creatief willen verassen. Wij geven graag het goede voorbeeld zodat in de toekomst op geen enkel evenement meer plastic te vinden zal zijn en men eerst overweegt ons wegwerpservies te gebruiken voordat de hele porseleinkast weer wordt meegesleept naar buiten.’

servies

Sucadrops medium van SD Trading met gerechtje van The Jane tijdens XO Belgium

Thomas Kascha van SD Trading: Wij zijn SD Trading begonnen omdat wij vinden dat er veel te veel plastic wordt gebruikt. Dat is een probleem dat nu echt ongezonde vormen begint aan te nemen. Daarom zal het nieuwe merk geproduceerd worden met Bagasse ofwel suikerrietpulp een restmateriaal.

‘Ook het gebruik van porselein op festivals is verre van duurzaam, niet alleen vanwege het afwassen maar in het geval van buitenevenementen juist ook het transport. Het scheelt nog al of je 600 bordjes onder je arm mee kunt nemen of dat je tenminste een bestelbus of kleine vrachtwagen nodig hebt voor de rolcontainers met de bordenkratten.’

Reageer op dit artikel