nieuws

Brabantse voorronde European Young Chef Award bij Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

Restaurant 1230

Tijdens Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, zaterdag 17 september, vindt  de Brabantse voorronde plaats van de European Young Chef Award 2016. De winnaar zal Brabant vertegenwoordigen in de Europese wedstrijd op 14 november a.s. in Barcelona.

Brabantse voorronde European Young Chef Award bij Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio’s via jonge, innovatieve chefs die werken met regionale producten en tradities rond voedsel in hun eigen regio’s.

‘s-Hertogenbosch 2018

Barcelona is gelegen in de regio Catalonië, dat dit jaar de drager van de titel ‘Europese Regio van de Gastronomie’ is. Omdat Noord-Brabant in 2018 zelf de titel van Europese Regio van de Gastronomie draagt en dan ook de European Young Chef Award organiseert, wil de provincie dit jaar een waardige kandidaat naar Barcelona afvaardigen. Via Noord Brabant Culinair is een zestal kandidaten geselecteerd. Tijdens Bourgondisch ’s-
Hertogenbosch zullen zij hun gerecht bereiden binnen het thema ‘Innovatie met traditie’.

Jury en deelnemers

De Brabantse voorronde vindt plaats op zaterdag 17 september op de Parade in ’s-Hertogenbosch van 11.00-14.00 uur. De winnaar wordt direct daarna bekend gemaakt door de deskundige jury onder leiding van François Geurds, Brabantse topchef van het FG restaurant (2 Michelin Sterren) in Rotterdam.

De zes deelnemende topchefs – niet ouder dan 28 jaar – zijn:

– Yori Gerritsen, Zout&Citroen (Oosterhout)
– Duco Roovers, Sense (’s-Hertogenbosch)
– Walter Dijkstra, Promessa (Eersel)
– Jan van Hout, Ons Jongens (Someren)
– Jaap Krabbendam, De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven)
– Wayne Kropman, De Heer Kocken (Vught)

Reageer op dit artikel