nieuws

Eetcafé eist doktersverklaring van glutenvrije gasten

Restaurant 3026

Te White Moose Café, een eetcafé in de Ierse hoofdstad Dublin, eist sinds begin september een doktersverklaring waarin staat bevestigd dat de gast aan glutenintoleratie, oftewel coeliakie lijdt. Zonder zo’n doktersbriefje zegt het eetcafé geen glutenvrije gerechten meer te serveren.

Eetcafé eist doktersverklaring van glutenvrije gasten

Op Facebook schrijft het café ‘briefje van dokter nodig, om glutenvrij eten te krijgen.’ Aanleiding voor deze aankondiging blijkt een gast die eerder die dag een bezoek bracht aan het eetcafé en een glutenvrije pannenkoek bestelde. Toen een medewerker haar vroeg of ze lijdt aan coeliakie, bleek ze dit woord niet te kennen. ‘Gasten die alleen maar glutenvrije eten vanwege de rage, maar niet weten wat gluten is, moeten gewoon eten wat de pot schaft.’

Weinig begrip

Het café krijgt echter weinig begrip voor de aankondiging, waarover in een eerder bericht wordt gemeld dat het echt geen grap betreft. Op Facebook leidde het tot overwegend negatieve reacties.

Reageer op dit artikel