nieuws

La Place breidt opleidingsmogelijkheden uit

Restaurant 1028

La Place en NCVB Bedrijfsopleidingen hebben de samenwerking met betrekking tot de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) opleidingen verder uitgebreid. Sinds 1 september 2016 kunnen jongeren vanaf 15 jaar die zowel willen werken als leren nu ook een officieel mbo-diploma op niveau 4 halen bij La Place.

La Place breidt opleidingsmogelijkheden uit
Bart van den Nieuwenhof, directeur La Place (l) en Coen van Hoof, directeur NCVB Bedrijfsopleidingen.

In samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen biedt La Place dit jaar BBL opleidingen aan van niveau 2 ‘Medewerker Fast service’ tot en met niveau 4 ‘Manager/Bedrijfsleider Fast service’.

Combineren baan en opleiding

‘Een betaalde baan combineren met een opleiding biedt uitkomst voor jonge medewerkers in de horeca’, aldus La Place. ‘Helemaal als aan het eind van het BBL-traject een officieel erkend mbo-diploma ligt te wachten.’

Lees ook: Tips van het beste Leerbedrijf

De uitgebreidere samenwerking tussen La Place en NCVB Bedrijfsopleidingen wordt omschreven als een win-winsituatie voor de praktijkstudenten die werken en leren combineren. ‘Want niet alleen is het lesmateriaal van de opleidingen speciaal afgestemd op de dagelijkse praktijk bij La Place, ook zijn de docenten nauw betrokken en kennen zij de organisatie door en door.’

Nieuw mbo niveau 4

Dit jaar bieden La Place en NCVB Bedrijfsopleidingen voor het eerst een mbo niveau 4 opleiding tot manager/bedrijfsleider aan. Deze opleiding op het hoogste niveau van het middelbaar beroepsonderwijs is ook toegankelijk voor jongeren met een vmbo-diploma die al een aantal jaar aan het werk zijn en alsnog een officieel erkend diploma willen behalen.

Reageer op dit artikel