nieuws

Restaurants slaan handen ineen voor armoede

Restaurant 774

Restaurants in Nederland slaan tot 17 oktober, de Dag van der Armoede, de handen in één voor gezinnen in financiële problemen. Een initiatief van Linda Foundation, opgericht door Linda de Mol en Heerlijk.nl.

Restaurants slaan handen ineen voor armoede

Restaurantgasten kunnen bij boekingen via Heerlijk.nl kiezen om 1 euro per persoon te doneren voor het goede doel van de Linda Foundation. Het opgehaalde bedrag wordt na afloop door het restaurant verdubbeld.

Onder meer Parkheuvel** in Rotterdam, Bokkedoorns** in Overveen, Posthoorn* in Monnickendam, Koriander* in Drachten, Ivoryin Nijmegen en Van Vlaanderen in Amsterdam koken voor het goede doel. Het complete overzicht van deelnemende restaurant is te vinden op www.heerlijk.nl/lindafoundation.

Linda Foundation

De initiatiefnemers: ‘Nederlandse kinderen die opgroeien in armoede hebben een dak boven hun hoofd en krijgen eten van de Voedselbank, maar daar is ook alles mee gezegd. Ze kunnen niet sporten, krijgen geen warme jas of nieuw speelgoed en kunnen nooit uitgebreid eten. De Linda foundation gaf sinds 2013 al 5500 gezinnen in financiële problemen een steuntje in de rug met een cadeaudoos vol giftcards van Albert Heijn, C&A, Hema en Intertoys ter waarde van €600. Tot 17 oktober steunen ook gasten van verschillende Nederlandse restaurants deze gezinnen tijdens Heerlijk uit eten.

 

Reageer op dit artikel