nieuws

Sappen-bar voor Peter Gast*

Restaurant 1778

Peter Gast en Jacqueline van Liere, eigenaren van sterrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen starten in hun stad ook een sappen-bar, The Juice Lab. Gast gaat ook sap verkopen dat verrijkt is met probiotica, voor gezonde darmen.

Sappen-bar voor Peter Gast*

Peter Gast gaat in The Juice Lab verse sappen verkopen en daarnaast ook soepen en sauzen. ‘Er is al veel aanbod, maar probleem is dat ze niet zo lekker zijn,’ zegt Peter Gast tegen De Stentor/Gelderlander. ‘Wij leveren wel iets smaakvols.’

Gast doelt op zijn koudgeperste sappen gemaakt met slow juicers. Hij verwerkt groente, fruit en specerijen. ‘Gasten uit ons lunchrestaurant waar we ook veel sappen serveren, hebben ons meermaals aangegeven dat we er meer mee moesten doen.’

‘Bij een slow juicer komt geen hitte vrij. Hierdoor gaan geen gezonde stoffen verloren en er komt minder zuurstof bij. Het resultaat: betere smaak, kleur en een langere houdbaarheid.’ In The Juice Lab staan vier slow juicers.

 

The Juice Lab van Peter Gast

The Juice Lab hangt onder de paraplu van &Friends Zutphen, dit is de naam van het lunchrestaurant dat Gast en Jacqueline van Liere eerder openden pal naast hun sterrestaurant aan ‘s-Gravenhof. Het lab is dinsdag tot en met zaterdag open van 8.30/9.30 tot 18.30 of 17.30 uur. 

Probiotica lastig in sap

‘We zijn al een aantal jaren bezig met probiotica, maar ondervonden grote problemen met de ph waardes van de sappen,  legt Peter Gast uit op de site van Keep It Juicy. ‘Nu hebben we een fabrikant gevonden met bacteriestammen die ph resistent zijn, en dus perfect bruikbaar in onze producten’. Deze’Blue Vitamin’ lijn bevat tevens vitamin waters, diverse shots zoals gember en tarwegras en cold pressed raw juices verrijkt met kurkuma.

Peter Gast heeft naast zijn activiteiten in Zutphen ook nog een rol bij De Ballenbar in de Foodhallen in Amsterdam, waarvan ook een Foodtruck-variant door Nederland toert.

Reageer op dit artikel