nieuws

Vijf topchefs in finale Copa Jerez Nederland 2016

Restaurant 872

Vijf teams die bestaan uit een chef en een sommelier van de restaurants Karel V, Zarzo, de Treeswijkhoeve, Podium onder de Dom en de Heeren van Harinxma staan in de finale van Copa Jerez. Een vakwedstrijd waarbij het draait om sherry-spijscombinaties.

Vijf topchefs in finale Copa Jerez Nederland 2016

Zondag 25 september, tijdens het 28e Proefschrift Wijnconcours, zullen de vijf teams in restaurant Vermeer strijden om de eerste plaats.

Het winnende team dat Nederland komend jaar zal vertegenwoordigen tijdens de internationale Copa Jerez in Spanje wordt omstreeks 15.30 uur in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace Hotel bekendgemaakt. Dit team neemt het in de internationale Sherry-spijs competitie op tegen zeven andere landen tegen elkaar, op zoek naar de beste combinaties.

In de jury zitten op 25 september Richard van Oostenbrugge van Bord’Eau**, Chris Naylor van Vermeer*, sommelier van La Rive*, Ronald Opten, Edwin van de Goor, eigenaar van restaurant Weduwe van der Toorn in Scheveningen, Belgisch sherry specialist Wim Casteur en César Saldaña algemeen directeur van Jerez en Jan van Lissum.

Vorig jaar kwamen Adrian Zarzo Habraken van Restaurant Zarzo en zijn sommelier Randy Bouwer uit voor ons land. Habraken werd in die strijd verkozen tot beste chef en leverde samen met Brouwer ook het beste hoofdgerecht met bijpassende sherry. De hoofdprijs ging naar de Verenigde Staten.

Nederland wist de internationale hoofdprijs te winnen in 2009 met het team Cindy Borger en Jarno Eggen. Teams van het voormalige Seinpost (Den Haag) en voormalig ’t Brouwerskolkje (Overveen) en La Rive behaalden al eens een tweede plaats in het internationale deelnemersveld.

Reageer op dit artikel