nieuws

‘Voor het eerst een diploma’

Restaurant 1165

Het zijn spannende tijden voor de deelnemers aan de pilot ‘Frank leidt op’! Zij krijgen namelijk binnenkort hun diploma, het landelijk erkend diploma Horeca Assistent. De pilot is een uniek samenwerkingsverband tussen chefkok en leermeester Frank van der Zande van Umoja Food en een aantal maatschappelijke organisaties.

‘Voor het eerst een diploma’

In het re-integratie project krijgen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans om aan het werk te gaan en te participeren in de samenleving. Naast Umoja Food van Van der Zande doen Humanitas-DMH, gemeente Nieuwegein Werk en inkomen Lekstroom (WIL)  en het Facility, Horeca  & Travel College van ROC Midden Nederland mee aan het project. Het doel is alle deelnemers aan de pilot aan het werk te krijgen bij geïnteresseerde partijen in de horeca.

Van der Zande begeleidt en leert de deelnemers in een veilige omgeving en in een kleine groep zichzelf te ontdekken, te ontwikkelen en te ervaren hoe het is je te begeven in een (horeca) werkomgeving waarin structuur en sociale omgangsvormen heel belangrijk zijn.

Doel is betaalde baan

De opleiding is speciaal samengesteld voor mensen die iets meer moeite hebben met leren. Daarom kunnen ze ook wat langer over de opleiding doen. Frank van der Zande wil zijn cliënten in contact brengen met zijn netwerk en met het bedrijfsleven en de horeca om ze een betaalde baan te bezorgen.  ‘Het ontdekken van deze, verborgen, doelgroep heeft mijn hart gestolen en dat is wat mij bij deze mooie mensen inspireert en motiveert. Deze doelgroep is zo eerlijk en het geeft zoveel voldoening om met hen te mogen werken.’

Erkend diploma en werkervaring

Het reïntegratie project biedt een opleidingstraject van 1 tot 1 1/2 jaar om het landelijk erkend diploma Assistent Horeca (entree-opleiding)  te halen. De deelnemers werken vier dagen per week in de praktijk en gaan één dag per week naar school, naar het Facility, Horeca en Travel College. Tijdens de opleiding wordt vier dagen per week gewerkt in het erkend leerbedrijf het Grand Café. Daardoor hebben de deelnemers niet alleen een erkend diploma op zak na afloop maar ook werkervaring opgedaan.  Het Grand Café is gesitueerd in de centrale hal van het Centraal Bureau van Humanitas DMH in Nieuwegein. De keuken van het Grand Café is professioneel en volledig ingericht en voorbereid om cliënten optimaal te kunnen laten presteren.

Reageer op dit artikel