Amsterdam krijgt horeca-zeilschip met drijvend terras

Amsterdam krijgt horeca-zeilschip met drijvend terras
Meerpalen en ligplaatsvoorzieningen zijn al aangebracht in Amsterdam.

In Amsterdam komt in februari een zeilschip met horecabestemming. Makelaar Klaassen zoekt nog een exploitant voor het schip. Het gaat om de historische platbodem 'Stevenaak Antje'.

Het schip krijgt haar vaste thuishaven in de Minervahaven, nabij de Houthavens in Amsterdam West. Het drijvend terras wordt bijna 250 vierkante meter. Het schip zelf heeft een horecaoppervlakte van circa 210 vierkante meter.

De bedoeling is om het schip te exploiteren als restaurant/eetcafé, waar zowel in de middag als in de avond lekker gegeten kan worden in een indrukwekkende sfeervolle entourage. Vanzelfsprekend leent het schip zich ook goed als locatie voor een trouwerij, receptie of kleine events.

Het oude metalen schip zal in Amsterdam een tweede leven gaan leiden als horecabedrijf. Alle oorspronkelijk details zijn of gehandhaafd of opnieuw in het schip verwerkt.

Horecamakelaar Hans Berg: ‘Onze opdrachtgever is op zoek naar echte vakidioten die aantoonbare ervaring hebben opgedaan in de horeca. De verhuur zal geschieden onder voorbehoud gunning verhuurder, dus een kennismakingsgesprek en inzage in de exploitatieplannen maken onderdeel uit van de procedure.’ Ondernemers die open staan voor samenwerkingsverbanden met leer/werkprojecten hebben de voorkeur.

De huurprijs ligt op 66.000 euro per jaar. De vraag prijs voor exploitatie op 100.000 euro