Iniminivitaminie wint Lekkerste Kindermenu

Iniminivitaminie wint Lekkerste Kindermenu

Erik van Helvoort, werkzaam bij Hutten Catering, heeft maandag 11 januari op de Horecava de vakwedstrijd Lekkerste Kindermenu 2016 gewonnen. Van Helvoort maakte met zijn gezonde menu Iniminivitaminie vooral veel indruk op de driekoppige kinderjury.

Het menu bestond uit groenten en fruit dat eruit zag als Engelse drop en trekdrop. Ook bevatte het gerecht een kauwgomballenautomaat met ballen van groenten en fruit. Van Helvoort sleepte vorig jaar ook al de winst in de wacht van Lekkerste Kindermenu. Toen won hij met zijn creatie Barstensvol Levenslust. ‘Geweldig’, reageerde hij nu. ‘Een gezonde creatie, omdat groenten toch moeilijk zijn om kinderen mee blij mee te maken.’

Tweede en derde prijs

De winnaar liet zes tegenstanders achter zich met zijn Iniminivitaminie. De deelnemers kregen een kwartier de tijd. De tweede prijs ging naar Melvin Kuiper van Eetcafe Ugly Duck. Zijn ‘Little Duck’ scoorde onder meer punten vanwege de palmboom van groenten. Richard Theisen van Hsm Host Schiphol ging er met zijn ‘Fata Morgana’s met de derde prijs vandoor. Theisen maakte een kindvriendelijke spaghetti. Daarnaast zorgde hij voor een extra beleving bij zijn jonge gasten door hen een bal van chocolade te serveren, die smolt in de mond door kinderthee. ‘Het gaat tegenwoordig iets verder dan kip, patat en appelmoes’, motiveerde hij.

> Bekijk hier een sfeerreportage van de wedstrijd