Lyotta Hillen van Pastryclub Eindhoven wint NK Patisserie & Desserts

Lyotta Hillen van Pastryclub Eindhoven wint NK Patisserie & Desserts

Lyotta Hillen van Pastryclub in Eindhoven heeft donderdag op de Horecava in Amsterdam het Nederlands Kampioenschap Patisserie & Desserts gewonnen.

Hillen liet drie tegenstanders achter zich met haar showstuk, taart, friandises, dessert in een glas en een op het bord gepresenteerd dessert. ‘Vrouwen kunnen dit gewoon veel beter’, grapte ze. ‘Het is dat multitasken he.’ Hillen ontving de beker uit handen van Stefan van Sprang van tweesterrenrestaurant Aan de Poel, docent patisserie Hans Heiloo en jurysecretaris Willem Himmelreich.

Tweede en derde prijs

Patissier Nick de Haas van Hotel Okura in Amsterdam ging met de tweede prijs naar huis. ‘Ik mag daarmee niet klagen, maar het doel was hoger. Ik had graag goud gekregen’, zei hij eerlijk. Martijn van de Wetering, sterklasleerling van Librije's Zusje Waldorf Astoria Amsterdam die de derde prijs kreeg, antwoordde op de vraag of hij trots was op de derde prijs: ‘Nee, ik had eerste willen worden.’

Prijs

De winnaar won naast een Gouden Paletmes een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van € 750,-, een messenkoffer van Wüsthof, een masterclass van Versvishandel Jan van As, een cheque van € 500,-  van Index Hospitality Systems en een cheque van het Gastronomisch Gilde van € 500,-.

Bekijk hier de foto's van de wedstrijd.