Sterrestaurant komt met duurste gin ter wereld

Sterrestaurant komt met duurste gin ter wereld
Facebook Forest-spirits

Een bedrag van €15.000 euro. Dat vraagt Jurgen Lijcops, eigenaar van het Antwerpse sterrestaurant The Glorious, voor een van zijn vier limited edition flessen gin. Met dat bedrag gaat de gin de boeken in als duurste ter wereld.

Elke fles bevat één van de vier seizoengins die eerder door Lijcops werden uitgebracht, maar het is de fles zelf en de bijbehorende edelsteen die de prijs bepaald. De flessen werden beschilderd door de Limburgse kunstenares Liesbeth Swinnen. Iedere box bevat daarnaast een exclusieve edelsteen met certificaat. Het juweel alleen al zou ruim €12.000 waard zijn. De steen wordt door juwelenontwerper Jochen Leen naar wens van de koper in een ring van gekleurd goud gezet.

Duurste gin ter wereld

‘Het idee om de duurste gin ter wereld creëren heeft maar zin als die enorme meerwaarde ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt en zowel qua inhoud als vorm betekenis krijgt’, aldus Lijcops tegenover het Vlaamse dagblad De Standaard. ‘Ik heb Jochen en Liesbeth gevraagd om dit project mee vorm te geven omdat ik hen ken als bevlogen kunstenaars met herkenbaar signatuur die beiden het begrip uniciteit hoog in het vaandel dragen.’ De opbrengst van de vier flessen gaat naar een goed doel: vier Limburgse dierenasielen en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren.