nieuws

Europese sterrenchefs verzamelen in de Algarve

Restaurant 1219

De Europese top van Michelinsterrenchefs verzamelt zich van 29 tot en met 31 oktober in Zuid-Portugal voor het culinaire event de ‘Gourmet Culinary Extravaganza’. Ook Nederland is er met Jacob-Jan Boerma en Sidney Schutte goed vertegenwoordigd.

Europese sterrenchefs verzamelen in de Algarve
De Leest daalt een halve punt in GaultMillau 2018.

Het Conrad Algarve Hotel wordt drie dagen lang een verzamelplaats van gastronomisch talent, waar elf topkoks een unieke mix brengen van smaken, technieken en culinaire finesse.

Sidney Schutte en Jacob Jan Boerma

Sidney Schutte

Sidney Schutte

Naast chefs uit Portugal, Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Egypte, is ook Nederland vertegenwoordigd. Jacob-Jan Boerma, driesterrenchef van De Leest en Sidney Schutte, tweesterrenchef van Librije’s Zusje in Amsterdam, reizen eind oktober naar de Algarve om bezoekers van de eerste editie van het Gourmet Festival te laten proeven van hun kunsten.

Driesterrenchef Heinz Beck

De Culinary Extravaganza vindt plaats in het Conrad Algarve (onderdeel van Hilton). Dit Mediterraanse restaurant van driesterrenchef Heinz Beck is bekend in heel Portugal.

Zevengangendiner 

De Gourmet Culinary Extravaganza bestaat uit vijf events, waarbij de opening plaatsvindt op zaterdag 29 oktober in restaurant Gusto. Sidney Schutte (Librije’s Zusje), Roel Lintermans (Les Solistes, Berlijn), Matt Tebutt (Schpoons and Forx, Bournemouth) en Heinz Beck (Gusto) creëren samen een zevengangendiner. Het exclusieve diner, waar alle chefs aan meewerken, gaat gepaard met live entertainment en vormt het hoofdevent van het festival.

Het afsluitende event is wederom een zevengangendiner inclusief Portugese wijnen bij Gusto, een samenwerking tussen topkoks Claude Bosi (Hibiscus, Londen), Paolo Casagrande (Lasarte, Barcelona) en Heinz Beck.

Reageer op dit artikel